Receptbank

8 feb. 2015

Långskogskött!!

Fick hem ett kvarts djur i veckan. Så ekologiskt och närodlat det kan bli. Från Långskog. Har tillrätt rostbiff i ugn och nu i kväll köttfärsbiffar. Helt fantastisk kvalité. Värt varenda öre!
Biffarna blev så goda att jag vill skriva ner hur jag gjorde. Riktigt stolt över egenhändigt påhitt. Vi döper dem till köttfärsbiffar med örter och grädde:
Blanda 400 g ekologisk köttfärs med ca 1/2 dl Philadelphia och 1/2 dl créme fraiche. Tillsätt 1 msk kalvfond, 1/2 dl hackad persilja, flingsalt och peppar och en finhackad och mjukstekt gul lök.
Forma till 6 biffar och stek i smör, ca 3 minuter på var sida. Häll över grädde tillsammans med 3 msk cantadou vitlök o örter. Låt biffarna puttra i grädden ca 20 minuter. Servera med ett gott, nyttigt mos på potatis, blomkål och broccoli.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar