Så är man hemma efter årets härliga Spanienresa. Ser redan fram mot nästa år. Men vet Ni...om det har med åldern att göra...men man tar inte allt för givet längre. Inte vet man hur det ser ut nästa år... Ja helt klart beror såna tankar på att man inte längre är 20 och så mycket händer runt omkring. Sen ska man väl inte tänka och längta så långt fram utan mera leva i nuet. Ta vara på tiden! "Låt inte måndag till torsdag bli en transportsträcka, nej lev i nuet" Det borde man verkligen ta till sig, eller hur?
Vardagen kan vara helt fantastisk. Tänk barnbarnen, god mat, älskade gubben och mycket mer :)
En tripp till Stockholm har vi hunnit med. God mat, gott vin, drinkar och på det lite svensktoppsmusik. Ja precis som jag sa; livet är härligt!!
Här kommer det att handla om ditten och datten, många tankar om golf, trädgård, kost och motion
Receptbank
2 nov. 2012
30 okt. 2012
Härliga Nuevo Portil
Här är lite sköna bilder från en skön semester..
![]() |
tack för oss...vi ses nästa år igen |
![]() |
Torget i lilla fina Cartaya |
![]() |
Varm och skönt bild från golfbanan.. |
![]() |
Underbart hav.. |
![]() |
Kärleken och jag på stranden i solnedgången.. |
![]() |
Vi älskar Spanien! |
![]() |
Hmm...vilket hål är detta?? |
![]() |
Lyckig vinnare :) |
24 okt. 2012
Äntligen
2012-09-29
Äntligen kom då dagen då fick sticka iväg till vårt älskade Spanien för ett par veckors golf, vin och bad!!
Efter denna grymt dåliga sommar kändes det extra skönt :)
Mer härliga bilder kommer
3 sep. 2012
Eget hopkok
Efter en heldag på golfbanan var det skönt att ha middagen förberedd:
Min egen komponerade kycklinggratäng:
1 pkt bacon
1 påse kycklingfilé
1 röd paprika
2 dl crème fraîche
2 dl grädde
1 dl philadelphiaost
1 dl chilisås
Curry, chiliflakes, salt och peppar
Dela kycklingen i mindre bitar och stek halvfärdiga. krydda måttligt med salt och peppar. Lägg i smord form.
Knaperstek bacon, finhacka paprikan och fördela detta över kycklingen.
Blanda grädde, crème fraîche, chilisås och resten av kryddorna och häll över kycklingen.
Gratinera i 200 g ca 30 minuter.
Min egen komponerade kycklinggratäng:
1 pkt bacon
1 påse kycklingfilé
1 röd paprika
2 dl crème fraîche
2 dl grädde
1 dl philadelphiaost
1 dl chilisås
Curry, chiliflakes, salt och peppar
Dela kycklingen i mindre bitar och stek halvfärdiga. krydda måttligt med salt och peppar. Lägg i smord form.
Knaperstek bacon, finhacka paprikan och fördela detta över kycklingen.
Blanda grädde, crème fraîche, chilisås och resten av kryddorna och häll över kycklingen.
Gratinera i 200 g ca 30 minuter.
31 aug. 2012
Neeej! Inte än!!
Frost på rutan och det fortfarande är augusti! Nä, fy fanken! Det här var i tisdags. Ja varmare är det igen men då bara öser regnet ner :( Vi vill ju ha en varm, solig och skööön höst nu efter denna eländiga "sommar" ! Tror vi nån lyssnar? Nä, knappast, bara att gilla läget. Krypa upp i soffan med ett glas rött i helgen får det bli :))
29 aug. 2012
På rätt köl igen :)
Efter allt för mycket slarv och frosseri i sommar har jag nu bestämt mig för att försöka komma in på rätt spår igen vad gäller maten. En bra sak har slarvet fört med sig och det är att jag nu är om möjligt ännu mer övertygad om kostens betydelse för välbefinnandet. Att slippa värk, trötthet mm. Efter för mycket sockerintag har alla möjliga krämpor smygit sig på igen. Så det om något är en anledning till att skärpa till mig!
Här kommer ett tips på underbart god ugnspannkaka helt utan mjöl:
3 pkt bacon
150 g gräddost (mild med hög fetthalt)
8 ägg (ja, Ni ser rätt..många ägg :)
1,5 dl vispgrädde
250 g keso
Gör så här:
Strimla bacon och stek knaprigt. Lägg bacon och osten i en smord långpanna.
Blanda ägg, grädde och keso och häll öven ovanpå bacon och osten.

Grädda i mitten av 225 g ugn i ca 20 minuter.

Avnjut med strimlad vitkål och lingosylt :)

Här kommer ett tips på underbart god ugnspannkaka helt utan mjöl:
3 pkt bacon
150 g gräddost (mild med hög fetthalt)
8 ägg (ja, Ni ser rätt..många ägg :)
1,5 dl vispgrädde
250 g keso
Gör så här:
Strimla bacon och stek knaprigt. Lägg bacon och osten i en smord långpanna.
Blanda ägg, grädde och keso och häll öven ovanpå bacon och osten.
Grädda i mitten av 225 g ugn i ca 20 minuter.
Avnjut med strimlad vitkål och lingosylt :)
19 aug. 2012
På väg hem - på riktigt!
Semestern kunde inte börjat bättre. Stefan, Zandra, Mitsy och jag tog en roadtrip fram och tillbaka till Kristianstad och hämtade upp Zandras bohag. Så mycket skönare känsla denna gång när vi tömde förrådet och tog med henne hem än när vi lastade in och hon skulle ge sig iväg utomlands på obestämd tid. Lycklig mamma nu!!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)