Receptbank

4 nov. 2011

LCHF

Lchf  har varit min grej sedan i våras. Efter att ha varit viktväktare i flera omgångar men som så många andra inte kunnat hålla vikten så ville jag prova något nytt.
Några olika inspirationskällor gjorde då i maj att jag blev väldigt sugen på att testa denna "metod" som jag tidigare varit stor motståndare till. En arbetskamrat skulle precis börja testa. Fråga Doktorn på Svt tog upp detta och jag fick kontakt med en före detta arbetskamrat som levt med lchf flera år. Den sista lilla "droppen" som fick mig att ta steget var en intervju med Björn Ferry där han berättade om sin bok med recept och på frågan: "om Du fick välja en person i hela världen som skall läsa Din bok, vem väljer Du då?" svarade: Obama!! med kommentaren: "De håller ju på att äta ihjäl sig därborta" (Han är ju lite kul den där Ferry)
Hur som helst bestämde jag mig för att testa och kan konstatera att nu ca 5 månader senare att det är bland det bästa jag gjort. Jag mår kanon. Magen är hur lugn som helst. 6 kilo har försvunnit och det bästa av allt, det mesta av mitt sötsug har försvunnit. Visst blir jag fortfarande väldigt godissugen men beror då oftast på att jag fått i mig för lite bra mat. Men det är inte alls som förr. Just det här med sötsugen var det jag var mest skeptisk till.  Men funkar det på mig borde det funka för alla!! Mitt godisbehov var grymt stort tidigare!

Det här är jag sugen att testa nu i helgen:

Chilistekt kyckling med jordnötssås och stekt vitkål (www.lchfrecept.com/showRecepyPrint.aspx?ID=1263

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar