Receptbank

18 mars 2012

Vilken dag!

Startade dagen med en rask promenad runt Vårruset-spåret plus lite till. Blev nästan 7km. Sen smakade det super med äggröra, bacon, grönsaker och ett par koppar kaffe.
Sen vet jag inte....men jag fick en grym energi. Nästan så att det blev otäckt! Tänk vad kroppen reagerar olika, olika dagar på träning.
Senare när det blev dags för middag testade jag en ny grönsak; spetskål. Gräddkokt blev det riktigt, riktigt gott. Blev inspirerad av Lallerstedt för nån vecka sedan när han var gäst hos Morberg. Här kommer receptet:
Koka strimlad kål i lättsaltat vatten i 2-3 minuter. Låt kålen ånga av på en handduk. Koka "ihop" grädde med Philadelphia-ost och krydda med salt, peppar. Blanda ner kålen.
Stuvningen kan kryddas efter tycke och smak. Kanske med curry som en kompis tipsade om :)
Idag fick kålen sällskap av falukorv (scans med hög kötthalt) men är säkert kanon till en god köttbit också !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar