Receptbank

29 apr. 2015

Sockerfri

Nu har jag varit helt sockerfri i 5 veckor. Och då menar jag verkligen HELT. Fantastisk känsla! En känsla jag vill behålla länge, länge. Godis är enkelt att vara utan men fikabröd...? Ja just det har jag förstått är min svaghet. Har varit helt utan det också men det är de gånger det bjudits på sådant på jobbet som det sugit till mest i magen. 
Efter två veckors nollning började jag smyga in grönsaker i måltiderna och oj vad en bit paprika smakar fantastiskt!
Ett syfte med nollningen var att tappa intresset för mat. Låter knepigt men har varit skönt. Handling och tillagning har varit väldigt enkel. Måltiderna har bara fyllt en funktion; att bli mätt. Annars brukar det mesta handla om att det skall vara gott och även anledningen till att ha ätit, inte för att det funnits hunger. 
Nu har jag gått över till 16/8 under veckorna och frukost, lunch, middag på helgerna. Och har lagt till grönsaker. Matlagning börjar bli roligt igen men med en liten annan känsla än innan "utmaningen"
I kväll var 6:e och sista web-träffen. Nu ska vi ut och testa våra egna vingar..
Jätteskönt att vi har kvar Facebook gruppen där vi kan stötta och hjälpa varandra och även i några veckor till kunna ställa frågor till fantastiska Anna!
Glad för varje dag jag får ha denna känsla i kroppen ❤️

1 kommentar: