Receptbank

8 nov. 2016

Mumsiga biffar

Absolut bästa köttfärsbiffarna får man, enligt mig, om man låter dem steka färdigt i ugnen. Så här brukar jag göra:

Blanda
Ca 500 g valfri köttfärs (bland, kalv, nöt)
2 ägg
2 msk kalvfond
3 msk grädde
ca 1 msk dijonsenap eller annan smaksättning
1 hackad gul lök
1/2 vitlök solo

Värm ugnen till 175 g
Forma till lagom stora biffar (brukar bli ca 10 st)
Stek i smör eller kokosolja på ganska hög värme ca 3 min/sida
Lägg över biffarna i ugnsfast form och låt gosa till sig i ugnen ca 15 minuter.

Sås gör jag endera genom att hälla grädde och valfri kryddning i stekpannan och låter koka ner en stund eller blandar grädde, créme fraiche, kalvfond och häller detta över biffarna innan de åker in i ugnen



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar